Trump avertizează Coreea de Nord: E posibil un conflict major

Președintele Donad Trump a declarat joi că este posibil un conflict militar major cu Coreea de Nord din cauza progremului nuclear și balistic al Phenianului, precizând însă că ar prefera o soluție diplomatică, relatează televiziunile BBC și CNN, care citează un interviu acordat agenției Reuters de șeful Casei Albe, scrie Digi24.



Președintele american Donald Trump a declarat joi că nu va renunța la șansa unui conflict militar cu Coreea de Nord, chiar dacă secretarul său de stat părea să lase ușa deschisă pentru discuții.

"Există o șansă să ajungem la un conflict major și major cu Coreea de Nord", a declarat Trump pentru Reuters, pe fondul unei situații în curs de desfășurare asupra programelor nucleare și de rachete ale Phenianului.

El a spus că preferă, totuși, să evite conflictul și să realizeze pașnic o Coreea de Nord nenucleară.

"Ne-ar plăcea să rezolvăm lucrurile diplomatic, dar este foarte dificil", a spus Trump.

Într-un interviu organizat vineri pe NPR, secretarul de stat Rex Tillerson a spus că discuțiile directe cu Phenian sunt "modul în care am vrea să rezolvăm acest lucru".

Dar el a avertizat că Coreea de Nord "trebuie să decidă că sunt gata să vorbească cu noi despre agenda potrivită" și că nu va include întreruperea programelor lor nucleare la nivelul actual de câțiva ani "și apoi reluarea lucrurilor".

Tillerson va prezida vineri o întâlnire specială a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre Coreea de Nord, la două zile după ce un briefing al Senatului despre amenințări și acțiuni posibile.

Starea de conflict la nivel global avanseaza intr-un mod destul de periculos. Avem prea multe focare si situatii de unde poate sa inceapa un razboi major. Este bine ca liderii lumii sa inteleaga ca binele lumii este realizat prin pace, nu prin conflicte.

Comments

Popular posts from this blog

Prima Casa: peste 600 de cereri pe zi